Oorzaken van spanning en overspannenheid

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig last van overspannenheid en stress. Dit is logisch te verklaren, want als mens moeten we tegenwoordig steeds meer. En wanneer je dit leest, denk dan niet dat jij niet overspannen kunt raken, want iedereen kan hiermee te maken krijgen. Ook jongvolwassen kunnen overspannen raken. Het zijn vooral mensen die hard werken en alsmaar door gaan.

Overspannenheid komt vooral door diverse omstandigheden die allerlei spanning met zich meebrengen. Te denken valt aan tal van verplichtingen, problemen of emotionele gebeurtenissen. In het laatste geval bedoelen we gebeurtenissen in negatieve zin. Als je te maken hebt met tal van verplichtingen kun je het gevoel hebben dat je op een gegeven moment het overzicht verliest. Het kan leiden tot slapeloosheid en door telkens te blijven malen, kun je overspannen raken. Bij te veel verplichtingen kom je weinig tot rust en heb je geen tijd voor essentiële ontspanning. Hierdoor raak je uitgeput, tot je uiteindelijk nergens meer zin in hebt of het gewoonweg niet meer kunt opbrengen.
 

Problemen in het leven kunnen voor veel spanningen zorgen. Zo erg zelfs dat je overspannen kunt raken. Dit hoeft niet per se te maken te hebben met het overlijden van een dierbare. Dit kan ook komen door problemen met je collega, familie, partner of kinderen. 

1