La Souris scooters

Misschien heb je ooit overwogen om een scooter te kopen maar je vindt de prijzen te hoog. Als je een scooter wilt hebben voor “er bij” of als je weinig kilometers zult maken is duizenden euro's voor een extra voertuig een flinke uitgave. Dan kun je eens kijken naar budget scooters zoals die van La Souris scooters. Dat zijn meestal retro modellen die lijken op de bekende Vespa scooters maar dan voor een veel lagere prijs. Merken als Turbho, IVA en Grande Retro verkopen veel van dit soort scooters. Zijn die de moeite waard of kun je beter doorsparen voor een “echte” scooter? En misschien zijn er nog wel andere mogelijkheden om nu een scooter te kopen voor weinig geld. Lees snel verder!

 

La Souris scooters of Vespa scooters

We kunnen wel stellen dat Vespa scooters het voorbeeld zijn voor alle budget retro scooters op de markt. Het grote verschil is dat de kopieën vaak gemaakt worden in dezelfde Chinese fabrieken tegen lage kosten. Daar komen verschillende merken en modellen uit voort zoals La Souris scooters. Ze lijken allemaal op elkaar, vaak is de assemblage en de distributeur het grootste verschil. Je kunt zo voor 1500 euro en zelfs minder een complete scooter kopen.

 

Moet je een budget scooter kopen?

De onderdelen van merken als IVA, Turbho, Grande Retro en La Souris scooters zijn vaak van een iets lagere kwaliteit dan de luxe scooters uit Europa. Als je ze goed onderhoudt hoeft dat geen bezwaar te zijn. De overkapping is van kunststof en niet van plaatstaal, de laatste technologische vernieuwingen zul je niet aantreffen. De prijs/kwaliteitsverhouding is vaak wel in orde.

 

Service en ondersteuning

Niet elke leverancier biedt de juiste nazorg. Als je kiest voor een dealer die meerdere merken levert in verschillende prijsklassen kun je merken en modellen vergelijken, dan is het niet alleen welk type La Souris scooter, je kunt de verschillen tussen een Grande Retro en een Vespa bekijken. Ook is het goed om te weten of er een fysieke werkplaats is, en hoe de garantie wordt afgehandeld. Een rit naar China zal niet de bedoeling zijn.

 

Een alternatief voor budget oplossingen zoals La Souris scooters is een lease contract afsluiten op een luxer merk. Dan betaal je per maand en hoef je niet direct een grote investering te maken.