Hoe bespaar je op cartridges?

Cartridges zijn vrij prijzig. Soms kosten ze bijna nog meer dan de printer zelf. Natuurlijk wil je hier graag wat geld op besparen, maar hoe doe je dat? Wij geven je hier wat tips.

 

Cartridges zijn de voeding voor je printer. Voor ieder model en merk printer zijn er weer andere inktcartridges verkrijgbaar. Voordat je printerinkt aanschaft, is het dan ook belangrijk dat je eerst checkt welk merk, model en serienummer je printer heeft. Je kunt dan op zoek gaan naar passende inktcartridges. Een ander model inktpatroon past namelijk niet in je printer.

 

Originele merk en huismerk

In een gespecialiseerde webshop zijn vaak twee soorten inktcartridges verkrijgbaar. Dit zijn de cartridges van het originele merk en die van het eigen huismerk. Je kunt hier een duurdere cartridge aanschaffen van een bekend merk als Dell, HP, Brother, Epson of Canon. Verder is het ook mogelijk om een goedkopere variant te bestellen. Een cartridge van een huismerk is vaak een kopie van die van het originele, duurdere merk.

 

Om geld te besparen, is het een goede optie om een cartridge te kopen van een huismerk. Dit is een kloon van een inktpatroon van een duurder merk. De klooncartridge past dus gewoon in je printer. In een printerinkt-webshop kun je heel handig op zoek gaan naar geschikte inkt voor je printer. Dit doe je door het merk, model en type in het zoekmenu te selecteren. Vervolgens krijg je direct een overzicht van geschikte cartridges van het merk en het huismerk.

 

Let op de aanbiedingen

Door op tijd een cartridge te bestellen, voorkom je dat je zonder inkt zit. Zo kun je altijd belangrijke documenten uitprinten wanneer je ze nodig hebt. Het is een aanrader om goed op de aanbiedingen in de webshop te letten. Door cartridges in de aanbieding te bestellen, bespaar je al snel tientallen euro’s.